Kattungedagbok 2013

Dag 60
Vanilj börjar bli dålig i magen. Hon får lös avföring och hela baken blir full med bajs. Nu får vi bada henne så att hon blir ren. Hon går på toaletten varannan timme och kissar mycket. Vanilj äter normalt och sover väldigt mycket. Jag tycker mig kunna känna en liten liten spark i Vaniljs mage.

Dag 61
Vanilj mage blir inte bättre utan hon fortsätter och bajsa löst och går och stryker sig på golv och på möbler. Hon börjar fisa en hel del men ligger mest och myser i soffan med mig. Än har hon inte börjat visa tendenser på att bygga bo. Däremot så ser det ut som förvärkar har börjat då hon  jamar/fräser och spinner samtidigt som svansen går i ett.

Dag 62
Vaniljs mage är fortfarande in olag. Hon är fortfarande lös och vi får bada två gånger per dag samt använda massa våtservetter så att rumpan inte är full med bajs. Hon är trött och vill gärna vila så mycket som möjligt. När hon är vaken äter hon och försöker leka lite med Choklad. Jag tyckte mig se förvärkar på Vanilj. Att det började krulla sig över ryggen på henne,

Dag 63
Under dagen var Vanilj väldigt mysig och lugn. Hennes mage är dock inte riktigt bra så vi har fått bada henne två gånger och springa runt med våtservetter och se till att så lite möbler blir förstörda som möjligt.

Dag 64
Natten gick bra, jag ställde klockan på varannan timme så att jag kunde titta till Vanilj. Hon har sovit hela natten och inga tecken finns på att värkarna är på gång. Jag hade jobb på JM i två timmar mitt på dagen och kände att det inte var någon fara. När jag kom hem så har vi myst framför tv:n i soffan. Forfarande inte några tecken på värkar.

Dag 65
Ingenting speciellt har hänt. Jag har varit beredd på att Vanilj skall väcka mig men ingenting har hänt. Hon har legat i soffan bredvid mig och myst hela dagen. Hennes mage är nu bättre och vi behöver inte bada lika mycket. Idag behövde vi endast bada en gång. Det uppskattades och hon har varit så söt och gosig hela dagen. Hon är allt en liten argbigga min prinsessa när hon inte får som hon vill.

Dag 66
Natten har gått bra. Vanilj har sovit nästan hela natten igenom. Jag har varit uppe varannan timme för att se till henne så allt är i sin ordning. Morgonen har vi tillbringat i soffan och idag kände jag en riktig stor spark i magen. En liten tass som verkade vilja komma ut.

Dag 67
Klockan 9 på morgonen började Vanilj jama. Jamandet gick över till skrik – precis som när hon höglöper. Hon visade mig först mot sovrummet och jag började bädda för födsel där men när vi väl var klara så ville hon vara uppe i arbetsrummet och i sin bolåda. Redan kl 11.17 kom första kattungen ut. En liten tjej på 93 gram och som välkomnade världen med sina små skrik. Mycket livlig tjej som verkar kunna ta för sig. Väldigt lik sin mamma med andra ord. 11.58 tittade en stor pojke ut. Han vägde 106 gram och var hur cool som helst. Han kommer bli exakt som sin pappa. Den sista kattungen kom kl 12.21 och var en tjej som vägde 93 gram. Hon är precis som sin syster väldigt framåt och har inte tålamod utan blir lite hysterisk när ingenting sker precis som hon vill.

Allt gick bra och Vanilj var så duktig. Hon hade korta värkar och krystade på bra. Ungarna kom ut och hon slickade rent dem direkt. Jag fick dock hjälpa till och klippa nagelsträngen, men allt annat skötte hon så bra. Hon åt upp nästan alla tre moderkakorna och efter allt fick hon ett uppvispat ägg vilket uppskattades så klart.

Det enda som inte riktigt har funkat är att hon inte har förstått att det är hennes bebbar. Hon tvättar dem och ser till att de får mat men hon viker inte från min sida så hon är där jag är och kan lämna sina kattungar. Hoppas detta ändras så att hon kan prioritera kattungarna framför mig.

Choklad har varit instängd och haft jättetråkigt. Efter några timmar så började hon krafsa och pipa från sovrummet. Vem vill vara instängd? Dock får hon allt vänta lite till innan hon får träffa kattungarna.

bild 2

Följ oss vidare i vår blogg

 

7 reaktioner på ”Kattungedagbok 2013

 1. Hej Suzanne
  Jag brukar inte läsa bloggar o.dyl. men detta är så spännande så det är bara inte sant. Är också liten sugen på små kattungar men jag har ju en stor svart panter som dessutom är kastrerad. 🙂
  Det får bli att följa dina små godingar istället.
  kram
  Lone

  1. Tack Lone! Jag delar som sagt gärna med mig av mina erfarenheter, det är inte så lätt när allt är nytt. Kram Suzanne

 2. Det är heeelt normalt att kattungarna backar lite det första dygnet, så det är inget att oroa sig för. Jag brukar vara lugn så länge de inte backar i vikt, att de står stilla eller bara ökar något gram är normalt. Och så brukar jag bara väga en gång per dygn 😉 Bra att Vanilj är lite lugnare nu och ligger hos dem!

  1. Tack @Cecilia! Känns tryggt. Jag kommer väga dem en gång om dagen sedan så fort jag ser att de ökar lite nu så att jag vet om jag behöver stödmata eller inte ;D

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.