Kattungedagbok 2016 Mazarin

2016-03-22 Dag 60
Detta är Mazzys första kull med kattungar. Hon har hittills gått upp från 3,1 kg till 4 kg det vill säga 900 gram. Jag måste erkänna att jag är lite nervös, kanske inte så konstigt då det är första gången för Mazzy.

Hon har en tjock stor stinn mage. Men hon har inte visat några som helst tecken på att det skulle vara dags. Hon sover fortfarande mycket och vill vara ifred.

Är du intresserad av kattungar? Anmäl ditt intresse här

2016-03-23 Dag 61
Mazzy har mest sovit idag. Hon har varit nära mig nästan hela tiden. Var först när dammsugaren kom fram som hon rymde ner till sovrummet. Hennes mage är fortfarande stinn men det känns som magen börjar vandra neråt.

Det som är jobbigt är genom att hon är förstföderska är att jag vet inte på vilken dag hon kommer föda. Jag räknar med att vara beredd nu när som helst men jag tror ju mer på dag 65/66 än nu om man säger så.

Hon äter mycket med mat, vilket är bra. Hon har alltid ätit nästan allting vilket också är bra. Men som sagt det har varit en lugn dag idag.

Är du intresserad av kattungar? Anmäl ditt intresse här

2016-03-24 Dag 62
Mazzy är fortfarande väldigt lugn och sover mest hela tiden. Hon är tjock runt magen men det verkar inte som den stora kulan har börjat vandra ner än. Jag tror inte det är dags riktigt än. Jag tror på dag 66 men vi får väl se om hon är lik sin mamma eller inte.

Är du intresserad av kattungar? Anmäl ditt intresse här

2016-03-25 Dag 63
Inget är som väntans tider. Än har Mazzy inte gett några som helst tecken att det är på gång. Egentligen är det inte något konstigt alls, det är lite tidigt än, men vi får vara beredda när som helst.

Är du intresserad av kattungar? Anmäl ditt intresse här

2016-03-26 Dag 64
Idag började vi göra iordning sovrummet för Mazzy och hennes kommande bebisar. Tanken är att hon skall få vara ifred från de andra katterna under ett par veckor. Mini-Vaniljerna flyttet ju inte hemifrån riktigt än så det kommer vara fullt upp ett tag framöver.

Mazzy tycker att Poppy är jobbigt som hela tiden går och nosar henne i rumpan. Men tydligen är detta vanligt då de andra katterna känner att det är något på gång. Tror dock att det kommer ta ett par dagar till innan det är dags.

Hon har inte visat några tecken än. Hon äter och dricker som vanligt. Sover o rör sig som vanligt. Fast hon har allt en stor magen nu.

Är du intresserad av kattungar? Anmäl ditt intresse här

2016-03-27 Dag 65
Inga tecken än. Mazzy äter fortfarande och är som vanligt. Eller rättare sagt som hon har varit sedan hon blev dräktig, hon sover mycket och är lugn och harmonisk. Förutom när Poppy hela tiden vill nosa i hennes rumpa. Då blir hon arg. Fräser och morrar åt honom. Det har varit mycket så nu de senaste dagarna så det börjar nog bli dags ändå. Jag får känna på hennes mage och har känt hur det sparkar. Magen har också börjat mer och mer flytta sig ner mot bäckenet. Men som sagt vi får nog ha tålamod någon eller några dagar till.

Är du intresserad av kattungar? Anmäl ditt intresse här

2016-03-28 Dag 66
Mazzy är fortfarande väldigt lugn. Hon började försöka boa i min säng men har sedan varit lugn. Hon äter och sover precis som vanligt. När jag får känna på hennes magen har jag känt små sparkar. Skall bli så spännande och se hur allt detta kommer gå. Eftersom det är Mazzys första kull så vet jag ju inte alls hur hon kommer vara när allt sätter igång.

Vanilj och jag har ju gjort detta nu tre gånger tillsammans, det är ju lite skillnad.

Är du intresserad av kattungar? Anmäl ditt intresse här

2016-03-29 Dag 67
Mazzy är som en filbunke. Hon sover mycket och äter fortfarande. Att hon äter borde vara tecken på att det inte riktigt är på gång än. Så det är bara till och vänta. Mazzy gillar när jag stryker försiktigt över hennes mage som massage. Jag har valt och jobba hemifrån denna vecka så kan känna sig trygg med att jag finns där när det börjar.

Är du intresserad av kattungar? Anmäl ditt intresse här

2016-03-30 Dag 68
Mazzy började frenetiskt börja boa, precis överallt. Hon var mer aktiv under förmiddagen än hon har varit de två sista månaderna. Hon åt frukost men sedan har hon inte ätit något mer. Hon har legat på Vanilj, Poppy och sist men inte minst har hon legat med alla små killarna runt omkring sig. Värme, värme, värme. Verkar som förvärkarna har börjat. NU är det bara och vänta och vänta.

Är du intresserad av kattungar? Anmäl ditt intresse här

2016-03-31 Dag 69
Klockan 8 började Mazzys krystvärkar. 9.55 kom första lilla killen Rosa han vägde 88 gram. 10.18 kom lilla tjejen Vit som vägde 69 gram. 11.14 kom nästa kille Blå han vägde 90 gram. Mazzy har varit så duktigt och tålmodig. Hon har tagit navelsträngen själv och ätit upp alla moderkakorna. Inga problem alls. Hon ligger bara med kattungarna och tvättar dem och låter dem tutta. Jag kommer inte att titta till dem förrän ikväll för att se om Mazzy har någon mjölk eller inte. Jag har aldrig haft någon sådan liten som 69 gram innan mer än den tredje bengaltjejen som inte klarade sig. Men denna lilla tjej fick byta plats med sin större bror som hade aktiverat en tutte så hon har fått ligga och tutta i fred hos Mazzy så vi får se om hon ökar i vikt av sig själv eller om hon kanske behöver lite stöd nu i början.

Från och med imorgon kan ni börja följa kattungarna i deras egen blogg.

Är du intresserad av kattungar? Anmäl ditt intresse här