Kattungedagbok 2020

2020-04-18 Dag 60

Ja, nu kan jag inte förneka eller dölja det längre. Holly är dräktigt och kommer inom kort få kattungar. Pappa till kullen är finast Kurt från Malmberget.

Han är blåmaskad och bor tillsammans med Mandy (SE*Pinkalicious Mandarin) och Vanja (SE*Pinkalicious Vanini Dolce Vita).

Holly mår bra och hon har gått upp nästa 800 gram så det är nog inte så många kattungar i magen. Jag önskar bara att de är friska och goa… det är viktigast för mig. Holly har sovit mycket idag och är ensam i sovrummet tillsammans med en övervakningskamera.

Hon piper till då och då och vill att jag ska hålla henne sällskap. Själv har jag försökt städa på ovanvåningen och förberett mig på att bo mer eller mindre under nästa vecka med henne i sovrummet.

Detta är Hollys första kull så vi är så spända över hur detta kommer gå. Eftersom Kurt är blå och Holly är blåtabby så är sannolikheten stor att det blir blåa kattungar. Kan även blir lila, men som sagt jag tror mest på blått.

Är du intresserad av kattungar? Anmäl ditt intresse här

2020-04-19 Dag 61
Idag har Holly mest sovit och tagit det lugnt. Jag har fått känna lite på hennes mage och en liten spark kunde jag minsann känna. Hon är som sagt inte jättestor så mina förhoppningar ligger väl på att hon får en eller två kattungar.

Hoppas på två, de har mycket roligare om de har ett syskon och leka med. Även om det finns fyra kastrater här som mer än gärna vill leka när kattungarna börjar bli större.

Är du intresserad av kattungar? Anmäl ditt intresse här

2020-04-20 Dag 62


Idag har det varit lugnt. Holly sover och sover. Jag får känna henne på magen och har minsann känt en liten spark. Hon känns jämn över magen åt på båda sidorna så det borde vara så att hon får ett jämnt antal med kattungar. Så jag räknar med två stycken, fyra känns lite mycket, men vi får väl se. Jag har ju skojat med Holly och sagt att jag har beställt två tjejer och två killar, två blåtabby och två solida blå. Vi får väl se vad hon levererar 😀

Är du intresserad av kattungar? Anmäl ditt intresse här

2020-04-21 Dag 63

Holly sover mest. Hon trivs bra med att få vara ensam i sovrummet. När de andra kommer ner en stund så tycker hon det är ok. Men hon tycker det är bäst och vara själv med mig. Så fort jag går upp till de andra katterna en stund så sitter hon och jamar. Jag har en övervakningskamera på henne så jag har full koll på när det tänkas kan vara dags. Hollys mamma och syster föder på dag 66. Så vi får nog vänta ett tag till.

Är du intresserad av kattungar? Anmäl ditt intresse här

2020-04-22 Dag 64
Idag har Holly haft sällskap av Vanilj en stund. Hon har sådan respekt för henne. Vanilj är verkligen den som är högst i rang. Holly är lång och verkar tycka det är okej att Vanilj är nere hos oss. Anledningen är att Vanilj får panik över att stängda dörrar och att hon inte får vara med mig. Hon är ”mattes” katt på alla sätt och vis. Bara hon får vara nära mig är hon lugn. Egentligen hade nog Vanilj trivs lika bra som ensamkatt. Hon skulle inte uppfatta någon direkt skillnad.

Hollys mage rör sig så jag kan se när kattungarna har fest inne i hennes mage. Nu är det inte många dagar kvar… snart så.

Är du intresserad av kattungar? Anmäl ditt intresse här

2020-04-23 Dag 65

Idag vägde jag Holly igen. Hon fortsätter att gå upp en hel del i vikt. Skönt att allt är som det ska. Att vara uppfödare är roligt men många gånger är det också tufft. Har varit med om dödfödda kattungar, om kattungar som dött efter ett par dagar. Men det finns så mycket värre saker än så. För mig är det skräcken att en av mina avkommor dör när de är stora och bor hos sina nya familjer. Det önskar jag ingen så kan jag så mycket jag kan säkra att kattungarna är friska så gör jag det. Olyckan kan alltid vara framme, men om jag har gjort så gott jag kan så vet jag att jag har verkligen gjort allt i min makt.

Är du intresserad av kattungar? Anmäl ditt intresse här

2020-04-24 Dag 66
Idag födde Holly tre stycken små kattungar ni kan läsa mer om det här.

Är du intresserad av kattungar? Anmäl ditt intresse här