Kattungedagbok 2022

2022-09-06 Dag 60

Så nu är det dags igen. Holly väntar bebisar…. var inte det snabbt på?  Jo så är det. Jag valde att para henne fort då detta kommer vara hennes sista kull. Sedan ska hon bli en glad pensionär. Hanen som jag fick låna är numera chippad så det gick fort. Jag är så nöjd med förra kullen så jag ville göra om samma kombination, när jag väl kunde.

Än så är det lugnt med Holly. Hon äter, sover och vill ha lugn och ro. Allt enligt plan.

Är du intresserad av kattungar? Anmäl ditt intresse här

2022-09-07 Dag 61

Holly är inte lika kelig som hon brukar vara men jag tror det beror på att hon är irriterad på att Cookie är kvar och inte har flyttat hemifrån. Hon gillar henne inte alls utan tycker att vi hade haft det så mycket bättre om Cookie bodde någon annanstans.

Cookie är världens snällaste och gör verkligen ingenting, men mamma Holly är och förblir grinig. Hon håller sin viktuppgång och följer samma  trend som de andra gångerna. Ska det blir tre en gång till? Tre tjejer? Tja, det hade ju varit kul. Oavsett så blir jag glad för vad det än blir.

Holly brukar oftast ligga högst upp i bokhyllan, men nu är det skönare att ligga på mattan i vardagsrummet… enda dumma är att dit hittar ju även Cookie.

Är du intresserad av kattungar? Anmäl ditt intresse här

2022-09-08 Dag 62

Det märks att det börjar bli tungt för Holly. Hon har börjat se över vart hon ska boa samt när jag fick känna lite på magen så är den på väg ner. Detta betyder att hennes kropp börjar förbereda sig för förlossning. Jag tror att hon kommer bygga bo under fredagen och förvärkarna är på gång. Sedan kanske inte kattungarna kommer förrän på söndag.

Holly brukar föda på dag 66 så jag är beredd att det kan ske på måndag, men hon är lite orolig och vill vara nära mig. Imorgon ska hon få vara ifred, då ska Cookie få leka med sin brorsa ett par dagar och Holly får vara instängd i sovrummet så hon kan få lugn och ro.

Sjukt spännande är det iallafall.

Är du intresserad av kattungar? Anmäl ditt intresse här

2022-09-09 Dag 63

Idag har jag flyttat ner Holly i sovrummet. Först var de andra katterna med som sällskap men sedan fick Holly bli ensam med mig så hon kan varva ner och känna sig trygg. Hon har lite feber och är lite dåsig till och från så det jag tror det ändå är ett par dagar kvar men hon är klart på g om man säger så.
Oftast kan de få lite feber ett par dagar innan. Ett dygn innan så går temperaturen ner och magen börjar röra sig neråt…

Men som sagt huvudsaken är att min lilla prinsessa känner att allt är bra och att hon känner sig trygg. Nu är det bara en låååång väntan som gäller. Jag har preppat så jag behöver inte gå utanför dörren på flera dagar. Holly ska få den support hon behöver, det är ju inte hon som bestämt att de ska bli kattungar – det är ju mitt fel 😉

Är du intresserad av kattungar? Anmäl ditt intresse här

2022-09-10 Dag 64

Vi väntar och väntar… Holly har lite förvärkar men är lugn och trivs med att vara i sovrummet själv med mig. När hon sover brukar jag passa på och gå upp till de andra katterna. Har ju kamera på henne så jag hör när hon vaknar och vill att jag ska komma ner till henne. Inser att hon kommer säkert föda söndag/måndag som beräknat så jag ska försöka jobba undan lite av det jag kan av måndagsjobbet så jag kan sova efter födseln.

Som det är nu sätter jag klockan på ringning var tredje timme så jag kan vara med ifall det händer något. Holly är inte så bra på och säga till när det är dags. Vanilj däremot var jättebra på att säga ”Matte nu är det dags”. Det kan alltså skilja sig.

Cookie är på playdate hos sin brorsa Sherman, vet inte om Holly känner av det eller inte men hon börjar bli lika gosig som hon har varit förrut.

Är du intresserad av kattungar? Anmäl ditt intresse här

2022-09-11 Dag 65

När allt väl började gick det fort. Jag märkte redan på morgonen att Holly var orolig och hon pratade en hel del. Sedan så gick hon fram och tillbaka hela tiden. Strax innan lunch såg jag hur hennes krystvärkar hade börjat.

12.28 105 gr Röd
12.35 100 gr Gul
15.14 101 gr Ljusblå

De första två gick fort. Hon sprang iväg och jag efter och fångade kattungarna som en baseball en liten handduk. Alla tre är jättepigga och ligger och snuttar på var sin tutte. Hör inget pipande utan smaksljud vilket är bland det sötaste som finns.

Vid första anblicken tyckte jag att de alla tre är tjejer… men nu är jag inte säker längre. Dock sista kattungen har en tjejrumpa, det är mer Röd och Gul. Men som sagt det visar sig om ett par dagar. Holly är nu lugn och myser med sina små. Är så sjukt stolt över henne! Detta är som sagt hennes sista kull. Sedan ska hon få bli pensionär och få njuta.

Imorgon börjar kattungarnas egen kattungedagbok!

Är du intresserad av kattungar? Anmäl ditt intresse här