Köpa kattunge från oss

En kattunge från SE*Pinkalicious säljs i första hand som sällskapskatt. Det viktigaste för oss är att våra kattungar får bästa tänkbara hem, med mycket kärlek och omvårdnad. Vi ser gärna att våra kattungar har en annan katt som kompis i sitt nya hem och att ni blir en del av vår kattfamilj.

Våra kattungar säljs som innekatter. Vi ser gärna att man ger sin katt kontrollerad utevistelse i t ex innätad rastgård eller balkong, eller att gå ut i sele och koppel tillsammans med matte/husse.

Du är hjärtligt välkommen att höra av dig om du vill veta mer om vår uppfödning, är intresserad av en kattunge från oss eller bara vill prata birmor i allmänhet. Vi vill gärna ha kontakt med intressenter tidigt eftersom det är viktigt för oss att etablera en god kontakt med våra köpare.

En förfrågan på en kattunge från oss är inte bindande – från något håll. Vi välkomnar intresseanmälan för en kattunge vare sig vi har tillgängliga kattungar eller bara kullplaner. Du får gärna berätta lite om dig själv när du kontaktar oss, så vi får en bild av vem du är och vilken typ av hem du kan erbjuda en kattunge från oss.

Om vi kommer överens om ett köp av kattunge skall tingningsavtal skrivas och tingningsavgift betalas. Därefter är kattungen bokad för dig. Resten av betalningen görs i samband med att kattungen hämtas eller lämnas.

För mig är det viktigt att få fram friska och sunda kattungar. Detta gör jag bland annat genom att hjärt- och njurscanna mina avelsdjur innan de går i avel samt ett par gånger till under deras livstid. För att kunna scanna måste katten vara över ett år, så därför har jag inte så bråttom med att para. Jag tycker det är viktigare att säkerställa att de är friska än att snabbt få fram kattungar. Även om jag är noggrann och gör dessa tester så är det naturligtvis inget som garanterar att katterna inte kan bli sjuka. Jag vill bara säkra att jag som uppfödare har tagit mitt ansvar och gjort så gott jag kan.

En kattunge från SE*Pinkalicious:

 • Växer upp som en familjemedlem
 • Är stambokförd i SVERAK/FIFe och har stamtavla
 • Har föräldrar som genomgått hälsokontroll:
  – Hjärt- och Njurscanning
  – FIV och FELV
  – Blodgruppering
 • Är fullvaccinerad mot kattpest och kattsnuva
 • Är ID-märkt med microchip
 • Är veterinärbesiktigad med intyg
 • Är försäkrad i tre år mot dolda fel
 • Har en egen försäkring i Agria, som du som ägare får ta över
 • Levereras tidigast då den är 13-15 veckor gammal
 • Är fulltankad med kärlek, gos och mys!
 • Kommer med livslång support

6 reaktioner på ”Köpa kattunge från oss

 1. Hej! Jag och min man är väldigt intresserade av att bli Birma-ägare. Har ni några kullar planerade?
  /Karin Bjur

  1. Hej Karin!
   Vi planerar att para Vanilj i aug/sep och få en kull okt/nov med leverans jan/feb. Vad är det för kön och färg ni har tänkt er?
   Hälsningar Suzanne

 2. Måste berömma din hemsida. Den är så informativ och fint skriven. För mig som vill köpa en Birma är det minst lika viktigt att köpa från en seriös uppfödare som lägger kärlek och värme på sina katter som det är för er uppfödare att sälja/hitta rätt köpare/familj till sina kattungar. <3

  1. @Solanh74 tack! Så kul och höra! Visst är det så! Det ska vara ömsesidigt! Det är därför jag är så noga med att rätt katt till rätt familj.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.