Kattungedagbok 2022

2022-03-01 Dag 60

Nu börjar det dra ihop sig. Idag är det dag 60 och vi börjar vår nedräkning. Holly har varit lugn hela dagen och hon har följt sin viktkurva och allt ser bra ut. Hon äter mer än vanligt och man ser att hon är mer trött och tycker nog att det ska bli skönt och få ut kattungarna och få vara mamma.

Är du intresserad av kattungar? Anmäl ditt intresse här

 

2022-03-02 Dag 61

Än är det lugnt för Holly. Hon sover mest antingen längst upp i bokhyllan i vardagsrummet eller högst upp i klöstunnan i sovrummet. Poppy och Mazzy håller henne sällskap. Jag har skämtat och sagt till Poppy att det är hans jobb att hålla reda på Holly så jag vet när det är dags. Från dag 60 så är jag hemma och håller koll. Möjligtvis att jag åker snabbt till affären om det skulle behövas men annars så planerar jag in så att jag kan vara hemma. Det känns lugnast så. Jag vill verkligen inte missa när det sätter igång.
Idag har jag känt på magen och det känns att kattungarna rör sig i magen och den är stinn och jag tror att hon kommer snart börja med förvärkar, men än är det inte dags.

Är du intresserad av kattungar? Anmäl ditt intresse här

 

2022-03-03 Dag 62

Här är det lugnt och skönt. Holly sover mycket. Hon vilar upp sig inför det som komma skall. Hon visar inga tecken på att det börjar bli dags även om hennes mage bara blir större och större. Hon vill gärna ha en andra frukost på morgonen, vilket inte alls är onormalt då hon brukar öka som mest i vikt sista veckan.

Än känner jag inte att hon måste stängas in och isoleras från de andra katterna utan de får vara med. Poppy och Mazzy håller gärna Holly sällskap och så länge hon är lugn så är jag lugn. Jag har kameror i huset så jag håller koll på var hon är och vad hon gör. Jag fortsätter med att göra hemmet redo för kattungar. Idag ska jag ta fram allt som måste finnas inför födsel. Jag har tvättat alla små handdukar och tagit fram handdukar som hon kan ligga på vid födsel.

Tänker att jag ska sterilisera en sax också så det är klart. Oj så jag längtar efter de små. Känns som en ynnest när man får känna på Hollys mage och det sparkas försiktigt.

Är du intresserad av kattungar? Anmäl ditt intresse här

 

2022-03-04 Dag 63

Även idag har det varit lugnt. Holly blir större och större. När jag vägde henne så är hon större nu än tidigare dräktigheter. Kan det vara så att hon inte får tre denna gång utan fler? Nu väger hon 3895 gram och det är mer än hon har som sagt vägt innan när hon väl föder. Om jag har räknat rätt så är det ju inte dags riktigt än utan på måndag/tisdag.

Holly älskar och vara ute på altanen i solen och vill baka sin mage där. Jag har fått hämta in henne när jag tycker det är för kallt. De andra katterna har gått in för länge sedan men hon trivs där och är tillfreds med sig själv och sin runda goa mage.

Än är mage inte riktigt nere, då vi får vänta lite till och genom att hon är så nöjd så stänger jag inte in henne riktigt än.

Är du intresserad av kattungar? Anmäl ditt intresse här

 

2022-03-05 Dag 64

Nu märks det att är på slutet av dräktigheten. Holly sover massa och tar sig sakta till och från matskålen. Inatt blir första natten som hon kommer få vara instängd i sovrummet med mig. Antar att det inte kommer börja ikväll men oavsett så gör det ju inget och vara förberedd. Jag brukar kolla av var 3:de timme så att allt är lugnt. Det brukar räcka nu när hon inte ens har börja sjunka ner med magen än.

Som sagt jag tror att hon kommer få bebisarna måndag/tisdag så än är jag rätt lugn. Jag kommer inte lämna henne utan jag kommer vara hemma. Har även kameror uppsatta så jag har koll på var hon är i huset. Oj, vad jag längtar tills jag får träffa de små.

Är du intresserad av kattungar? Anmäl ditt intresse här

 

2022-03-06 Dag 65

Än är det inte dags. Holly är trött men hon har inte visat direkt att det är dags. Under senkvällen och natten har hon boat i sovrummet och magen är på väg ner men jag tror att vi får vänta lite till. Hon äter massor och bajsar en hel del, men annars är hon lugn och rofylld.

I natt kommer hon få sova själv med mig och jag kommer kolla henne varannan timme. Det brukar vara så här och vaka innan födsel. Jag vill verkligen inte missa. Ibland kan det gå fort ibland kan det ta tid. När det gäller Holly så har hon tidigare tagit tid på sig så jag tror det blir så även denna gång.

Är du intresserad av kattungar? Anmäl ditt intresse här

 

2022-03-07 Dag 66

Sent ikväll närmare runt kl 22 började krystvärkarna komma igång. Sedan gick det fort. Holly fick ut tre små kattungar:

Kl 22.45 nr 1 en kille, Lila

Kl 23.15 nr 2 en tjej, Rosa

Kl 00.15 nr 3 en kille, Grön

Allt gick bra, Holly var en sådan duktig mamma. Dock fick jag som barnmorska jobba mer. Kattungarna var slöa, sömniga till en början men jag gred en torr handduk på dem och torkade dem. Fick liv i dem och efter ett par timmar var de precis som de ska vara. Jag var heller inte riktigt säker ifall hon var klar på slutet så jag vakade med henne till tidigmorgon men då verkade hon lugn och mjölken verkade komma igång. Sista kattungen kom med benen först och huvudet satt fast i rumpan så där gjorde det så ont. Holly skrek och jag fick hjälpa henne. Allt gick bra men oj så ont det måste ha gjort. Nu får kattungarna och kattmamman vara ensamma i sitt bo och jag ska försöka sova ikapp. Ni kommer kunna läsa mer om kattungarna framöver i deras egen dagbok här

Är du intresserad av kattungar? Anmäl ditt intresse här