Kattungedagbok 2021

2021-03-01 Dag 61

Holly är verkligen dräktig. Hon har en härligt stor bebismage och jag har fått känna hur de små sparkar och lever runt i magen. Hon är större än förra gången så har vi tur kanske det är en kattunge till. Holly ligger gärna nära mig med båda framtassarna utsträckta rakt fram och ruvar på sin mage. Ibland ligger hon på sidan, då det blir så varmt. Hon passar då på och luftar sin stora mage och njuter av tillvaron.

Förra året började hon föda på dag 66 och jag tror det blir likadant denna gång. Det sägs att det är ärftligt att det oftast blir som för ens mamma. När det gäller Holly så stämmer det nog rätt bra. Hennes mamma födde också på dag 66. Nog för att Holly älskar blötmat, i vanliga fall äter hon en påse på morgonen och en på kvällen. Nu äter hon det dubbla och en massa torrfoder. Men det är väl så när man är dräktig 😉

Är du intresserad av kattungar? Anmäl ditt intresse här

2021-03-02 Dag 62

Holly sover och sover. När hon är vaken äter hon sedan sover hon igen. Stora skillnaden mot i vanliga fall är att hela tiden är nära mig. Precis som hon tänker att ”den där människan kanske kan vara bra och ha”. Så är det…. om något skulle krångla är det mitt jobb som matte och se till att hon får hjälp.

Hennes mage rör sig och jag får till och från klappa försiktigt på den. I slutet så ska det röra på sig. Det är ju ett sätt att känna att kattungarna har det bra. Tänk att det alltid är lika spännande. Ingen födsel är lik den andra. Ibland går det bra, ibland inte. Men oftast så klarar kattmamman av det helt själv.

Jag tror att det är några dagar kvar. Holly har inte börjat boa och hennes mage har inte ”sjunkit” än. Precis innan värkarna så brukar de bli mer tunga mot öppningen istället för nu när hon är jämntung över allt.

Är du intresserad av kattungar? Anmäl ditt intresse här

2021-03-03 Dag 63

Idag har det varit lite konstigt. Morgonen började med att Holly spydde. Hon låg sedan och var väldigt trött. Hennes blick var stabil och hon hade inte feber. Tog nästan halva dagen innan hon började äta och gå på toaletten. Blev lite skrämd, men inser att varje förlossning har sin historia och att Holly kanske snart är på gång. Att jag inte ska tro att det är först till helgen.

Fick flytta ner Holly till sovrummet så hon får en mindre yta på att vara. Detta för att hon börjar med värkar mitt i natten så vill jag vara med och då hör jag henne och kan finnas där. Om hon är någon annanstans i huset kanske jag inte hör henne.

Annars så har kvällen gått bra. De övriga katterna märker att något är på gång. De har fått sova själva på övervåningen och fått massor av godis. Så det går ingen nöd på dem. Har ju kameror i hela huset så jag har sett att de har sovit och varit lugna.

Holly har sovit på golvet på min matta och i sitt lilla bo. Antar de krigar hårt i magen så hon måste röra lite på sig.

Är du intresserad av kattungar? Anmäl ditt intresse här

2021-03-04 Dag 64

Holly har idag börjat boa. Hon har varit i klätterträdet i sovrummet och provat alla små grottor där ifall de skulle vara bra bon för henne och kattungarna. Efter en stund kommer hon på att det kanske är lite väl trångt och kommer ut. Jag måste vara bredvid henne. Jag får inte gå ut på toaletten eller upp till köket. Då skriker hon som en stucken gris och vill att jag kommer in igen. När jag väl är här är hon lugn. Allt tyder på att hon börjar bli redo. Att kattungarna nog snart kommer ut.

Jag hoppas att de kommer imorgon fredag. Men vi får väl se vad som händer. Annars så får jag passa på och sova och vila när hon sover och vilar. När hon är vaken vill hon äta, go på toa eller bli ompysslad. Hon älskar och bli kliad på öronen och under hakan. Det kan jag ju hjälpa henne med.

Är du intresserad av kattungar? Anmäl ditt intresse här

2021-03-05 Dag 65

Holly är orolig, hon vill absolut inte vara ensam. Jag får som sagt knappt gå på toaletten. Hennes mage har flyttat sig mer mot baken så det märks tydligt att hon börjar bli klar. Hon är lite lös i magen så när hon bajsar så får jag tvätta hennes rumpa så det blir en process ett par gånger om dagen. Hon är alltså så stor så hon kan inte nå sig själv i rumpan så då får matte hjälpa till.

Hon började tvätta mig i ansiktet i flera minuter. Antingen vill hon att jag ska vara ren, eller så är det för att jag ska lukta som henne. Oavsett så är hon otroligt mysig och vill vara med mig hela tiden. Hon som annars är så otroligt självständig och vill vara på avstånd.

Igår tittade vi på padda tillsammans och jag har hållit i hennes tass. Allt för att hon ska känna sig lugn och trygg. Hon är äter bra vilket tyder på att hon mår bra och att det inte riktigt är dags än. Inget är som väntas tider.

Är du intresserad av kattungar? Anmäl ditt intresse här

2021-03-06 Dag 66

Holly har boat och berättar för mig att snart är det på gång. Hon vill att jag ska vara hennes sällskap i sovrummet, men själv ligger hon bara och sover. Jag ser att hon har förvärkar och förstår att det handlar om timmar innan förlossningen sätter igång. Hon blir orolig ifall jag inte är med henne i sovrummet. Hon vill ha sällskap av mig så jag försöker sitta med henne så mycket som möjligt.

Är du intresserad av kattungar? Anmäl ditt intresse här

2021-03-07 Dag 67

Idag fick Holly sina kattungar. Ni kan läsa mer om detta i kattungarnas egen dagbok!