Kattungedagbok 2016

2016-01-15 Dag 60
Eftersom detta är första kullen med egen hane så är vi inte riktigt säkra på datum. Men troligt är att det idag är dag 60. Vanilj är tjock, riktigt tjock till och med. Hon sover mest hela tiden. Det som ändå tyder på att det inte är långt kvar är att hon följer mig som en svans. Där jag är, är hon till och med på toaletten.

Igår kunde jag riktigt känna sparkar från kattungarna. Innan har inte Vanilj velat att jag skall röra hennes mage. Idag ser jag hur den rör sig när hon ligger och sover.

Är du intresserad av kattungar? Anmäl ditt intresse här

2016-01-16 Dag 61
Idag har Vanilj varit med mig hela dagen. Hon har inte lämnat min sida. Hon har till och med hjälpt till när jag har monterat ett IKEA bord. Hon är fortfarande väldigt lugn så än är det inte dags. Jag har fått känna på hennes mage även idag och jag kan känna rörelser från kattungarna inne i magen.

Mazarin och Popcorn hänger mest med varandra. Choklad håller koll på små katterna så Vanilj får vara i fred. Jag har börjat rensa och skall möblera om i vardagsrummet. Vanilj är den enda som har hållit mig sällskap idag. De andra har sovit på undervåningen.

Är du intresserad av kattungar? Anmäl ditt intresse här

2016-01-17 Dag 62
Vanilj har varit lugn idag så jag har passat på och åka iväg en liten stund och slängt skräp och handlat lite extra mat inför veckan. Eftersom hon är så lugn så tror jag det är ett par dagar kvar innan det är dags. Vanilj är runt omkring mig hela tiden och Choklad vaknar Vanilj som en hök. Det är precis som hon vet att något är på gång. Hon låter inte småttingarna (Mazzy och Poppy) störa Vanilj på något sätt.

Vanilj sover mycket. Hon ligger gärna och visar upp sin stora fina magen. Antagligen är det varmt åt henne och obekvämt och ligga på magen så hon väljer att antingen ligga på sidan eller på rygg. Hon har svårt och tvätta sig i rumpan så jag har fått hjälpa henne lite grann.

Är du intresserad av kattungar? Anmäl ditt intresse här

2016-01-18 Dag 63
Vanilj har hållit mig sällskap när jag har jobbat. Hon har legat på skrivbordet och sovit nästan hela dagen. Hon breder gärna ut sig och tar upp hela skrivbordet. Men det är väl så, det bästa mor har sätter hon på bordet?

Hon är så rund nu så att jag fick bada hennes rumpa idag så hon är ren och fin. Inte lätt och vara så stor så att man inte kan ta hand om sin hygien. Vanilj äter bra och dricker som vanligt så än är det inte dags. Det känns skönt att vi har gjort den här resan tillsammans förut. Vi samarbetar, Vanilj och jag. Hon kommer tala om för mig när det är dags. Sedan är det bara för mig att serva henne, min lilla drottning.

Är du intresserad av kattungar? Anmäl ditt intresse här

2016-01-19 Dag 64
Vanilj är fortfarande lugn. Hon har dock börjat med att bädda i bolådan. Det är dock inte så kul och ligga där ensam utan hon är hellre med mig på skrivbordet. Magen är fortfarande stor och får känna på den ibland och då känner jag små sparkar. Vanilj har gått upp minst 600 gram. Hon väger i vanliga fall runt 3,4-3,5 kg tror dock att hon gick ner lite när hon löpte innan hon blev parad. Hur mycket är jag inte riktigt säker på. Nu väger hon iallafall 4 kg. Så hon är bra mycket tyngre nu.

En del säger att ungefär 200 gr per kattunge så det skall bli spännande och se om detta är 2 eller 3 stycken. Fler tror jag inte det är även om hennes mage är helt enormt stor. När jag känner på Vaniljs mage så har själva ”bullen” inte riktigt vandrat ner vilket är ett tecken på att det fortfarande är tid kvar. Märks att det börjar dra ihop sig men så länge Vanilj är lugn så är jag är lugn.

Är du intresserad av kattungar? Anmäl ditt intresse här

2016-01-20 Dag 65
Vanilj är fortfarande lugn. Mazzy och Poppy har börjat parningsleken. Mazzy börjar löpa och har Poppy efter sig i rumpan. Han lämnar inte henne en sekund. Till och med när hon går på toaletten. Då är han med och vill vara i samma låda som henne.

Vanilj ligger gärna bredvid mig. Jag ser att hennes mage ändras och att bebisarna håller på och flytta sig neråt mot rumpan. Hon går och kissar rätt ofta men annars är hon lugn. Jag har visserligen sett att hon har det lite jobbigt, att det är tungt och att hon andas tyngre än vanligt.

Skall bli spännande och se om det blir idag eller om det kommer ta ytterligare ett par dagar innan kattungarna kommer ut.

Är du intresserad av kattungar? Anmäl ditt intresse här

2016-01-21 Dag 66
Vanilj är fortfarande lugn men kl 11.13 började hon prata med mig och ville ha min uppmärksamhet. Något var på gång!  Jag och Vanilj bäddade uppe i transportburen i vardagsrummet. Jag ringde min granne och berättade att nu är det dags att värkarna har börjat.  Vanilj började springa på toaletten och kissade väldigt ofta, det brukar vara ett annat tecken att allt är på gång.

När klockan var runt 13 så gick hon ner i badrummet på undervåningen och lade sig i katt-toalådan där. Jag gick upp och satt och pratade i telefon men kollade till henne då och då. När klockan var 14.10 var jag nere och kollade till henne (var nere 5 minuter innan) och då hade hon hunnit  få två kattungar i katt-toalådan. De levde och var livliga men oj så mycket sand de hade på sig. Min granne kom och hjälpte mig att få upp Vanilj och kattungarna och vi försökte tvätta dem så rent från sand som möjligt.

Klockan 14.50 kom nästa kattunge, efter det kom ytterligare en kattunge kl 15.19. Men än var det inte slut – den sista kattungen kom 15.40. Hela fem kattungar! Nu ligger alla i transportburen med mamma Vanilj och myser. Alla vägde över 90 gram och än har jag inte hunnit kolla kön, detta får komma under helgen. Nu är målet att se till att de alla får i sig lite mat!

Från och med imorgon börjar bloggen om Mini-Vaniljerna 2016

Är du intresserad av kattungar? Anmäl ditt intresse här