Kattungedagbok 2017

2017-01-29 Dag 60
Idag är det dag 60 för Vanilj. Hon har gått upp ca 1,3 kg sedan hon blev dräktig. Hon har en rund fin mage och jag har fått känna lite på den, men bara när hon själv vill. Hon är nästan lika stor som förra gången så jag misstänker att det är mellan 3-4 bebisar, men nästa vecka vet vi ju som sagt mer.

Annars så Vanilj väldigt lugn så än är det inte dags. Jag kommer jobba hemifrån rätt mycket den närmaste tiden så tjejerna har allt det stöd de behöver. Hon har tillbringat dagen med att sova. Antingen ligger hon på köksbordet eller i soffan bredvid mig.

Är du intresserad av kattungar? Anmäl ditt intresse här

2017-01-30 Dag 61
Idag har det varit en lugn dag. Vanilj har sovit mycket och tagit det väldigt lugnt. Hennes mage är stor men ”kulan” har inte flyttat sig än så jag räknar med att det är allt några dagar kvar innan det är dags. Hon lämnar inte min sida och jag hålla hennes tass idag. Så det märks att det börjar närma sig.

Jag har börjat göra iordning för henne i sovrummet. När det är dag så är handdukar tvättade och saxen är steriliserad. Allt för att vara så förberedd som möjligt.

Är du intresserad av kattungar? Anmäl ditt intresse här

2017-01-31 Dag 62
Vanilj är lugn som en filbunke. Hon sover och sover…. rör sig mellan mitt sovrum och till mig som sitter och jobbar i soffan på ovanvåningen. Hon har ätit både kattmat, kokt skinka och lite räkor. Hon går som en havande anka i skitställning… ser riktigt roligt ut. 😀

Vanilj snarkar lite i vanliga fall, men nu snarkar hon mer än vanligt. Känner på hennes mage då och då och bebisarna har inte flyttat sig än så det är väl bara och vänta…

Är du intresserad av kattungar? Anmäl ditt intresse här

2017-02-01 Dag 63
Inget är som väntans tider brukar man säga. Just så känns det nu. Vanilj är fortfarande lugn och sover mycket. Men magen har börjat flytta på sig och hon börjar leta lite efter någonstans och bygga bo. Tja, vi får väl se om det inte blir som jag tror, torsdag eller fredag. Hoppas Vanilj inte håller mig på halster mer än så.

Är du intresserad av kattungar? Anmäl ditt intresse här

2017-02-02 Dag 64
Vanilj äter och är helt lugn. Hon sover och sover. När hon är uppe motionerar hon genom att gå några rundor fram och tillbaka. Magen fortsätter och flyttar sig, men än verkar det inte riktigt dags än.

Tyckte jag såg en ringlande rörelse över ryggen. Men det var bara en så jag kanske inbillade mig. Vanilj sover på min arm. Men som sagt än får vi nog vänta lite till.

Är du intresserad av kattungar? Anmäl ditt intresse här

2017-02-03 Dag 65
Vanilj börjar bli lite dimmig på ögonen. Hon äter fortfarande och går på toaletten. Hon kan också vanda fram och tillbaka ett par rundor innan hon lägger sig bredvid mig i soffan.

Det känns som det snart skulle kunna börja men jag tror att hon vill hålla på bebisarna någon dag till. Försöker gå lägga mig tidigt så jag hinner sova lite. Vanilj lägger sig bredvid mig i sängen och jag får hålla i hennes tass.

Är du intresserad av kattungar? Anmäl ditt intresse här

2017-02-04 Dag 66
Vaniljs blick börjar bli mer och mer tom. Det verkar som att värkarna håller på. Under eftermiddagen började hon äntligen boa och göra sig redo.

17.45 började krystvärkarna komma igång.
18.51 födds den första lilla kattungen som nu tillsvidare heter lila. Jag tror det är en kille och han vägde 102 gr, den andra kom redan 19.15 men var helt lealös och det syntes att den inte levde. 19.45 kom nästa kattunge, jag tror det är en tjej hon har fått namnet rosa så länge och hon vägde 86 gram.

Sedan var det som om Vanilj inte riktigt var klar men ändå så krystade hon inte mer. Jag tog ner henne i badrummet och tvättade rent henne i baken.

Jag låg på soffan när Vanilj kom ut ur kattungelådan och var alldeles blodig i rumpan. Kattungarna började pipa och hon följde med mig till kattungelådan och där låg en död kattunge. Tog bort den från lådan och då lade sig Vanilj till rätta igen med kattungarna.

Klockan 00.19 föddes ytterligare en kattunge. Jag tror det är en kille och kallar honom ljusblå. Han vägde 83 gram.

Nu ligger Vanilj med sina kattungar och de diar. Imorgon börjar deras äventyr i egen dagbok.

Är du intresserad av kattungar? Anmäl ditt intresse här