Kattungedagbok 2017 Mazarin

2016-02-11 Dag 60
Nu är det inte många dagar kvar för Mazarin. Hennes mage är stor men inte lika stor som förra gången. Vågar jag mig på och gissa? Jag tror det är två eller tre kattungar. Men vi får se. Mazarin har börjat boa och har väl inte riktigt bestämt sig vilket som är bästa boet. Förra gången födde hon på dag 69, så vi får väl se hur länge vi får vänta denna gång.

Är du intresserad av kattungar? Anmäl ditt intresse här

2016-02-12 Dag 61
Mazzy har börjat boa. Jag börjar bli orolig, vill inte att det ska vara dags än. Tyckte mig se en värk, men detta var vid 11-tiden. Har haft koll på henne hela dagen men har inte sett något mer. Hoppas att hon inte börjar än utan bakar dem lite till. Vill ha friska runda goda bebisar. Har blivit bortskämd med Vaniljs kull nu som jag inte behöver stöd-mata. Hoppas det blir likadant med Mazzys kull.

Får hålla koll på henne i natt. Håll tummarna för oss att det inte drar igång än.

Är du intresserad av kattungar? Anmäl ditt intresse här

2016-02-13 Dag 62
Mazzy har varit lugn idag. Jag har haft hjälp av min underbara granne som har tittat till henne medan jag var inne en sväng på jobbet. Hennes mage har förflyttat sig och hon är numera mer baktung än framtung 😀 Hon har inte boat mer idag eller visat några som helst tecken på att det är dags än, men jag vågar inte riktigt chansa. Är livrädd för att råka lämna henne och det börjar dra igång och hon blir orolig och stressad över att vara själv.

Hon är till och från nära mig. Ibland går hon ner och lägger sig i sängen och myser med Poppy. Han försöker vakta henne. Hoppas han säger till om det börjar 😉

Är du intresserad av kattungar? Anmäl ditt intresse här

2016-02-14 Dag 63
Mazzy har börjat boa och hennes blick är inte lika klar som vanligt. Tydligt är att det börjar komma igång snart. Inte ikväll men imorgon är det nog dags. Hon lämnar inte mig en minut utan har mig i sikte hela tiden.

Hennes mage är stinn och har som sagt flyttat sig ner. Hon trampar och trampar och bakar kakor. Märks att hon är lite orolig…. något är inte riktigt som vanligt.

Är du intresserad av kattungar? Anmäl ditt intresse här

2016-02-15 Dag 64
Under förmiddagen tyckte jag mig se en förändring hos Mazzy. Hon började få den där tomma-blicken och när hon inte sover så vandrar hon runt och är lite rastlös. Hon har även värkar och det är tydligt att hon till och från har ont.

Men än har inga krystvärkar kommit så det är bara till och vänta. Poppy följer henne överallt, han vaktar henne så att säga. Själv så har jag suttit och jobbat av en del så jag orkar vara med om eventuell natt-födsel. Ska försöka vila lite nu när Mazzy vilar. Håll tummarna nu för att det börjar dra igång snart. Att vänta är aldrig kul 😉

Är du intresserad av kattungar? Anmäl ditt intresse här

2016-02-16 Dag 65
Vilken natt, jag har varit vaken varannan timme igår kväll trodde jag att Mazzy var på gång med att få värkar. Men nej då… inte än. Jag har varit helt trött hela dagen idag och väntan är olidlig. Hon har den där blicken som säger att det börjar dra ihop sig. Hon växlar mellan att springa runt och boa och att lägga sig på alla möjliga ställen för att vila lite.

Hon äter och går på toa så det är absolut inga fel på henne. Senare under kvällen så började hon intressera sig för sina småsyskon och deras bolåda. Hon tycker nog det är varmt och skönt och ligger nu där och myser. Mamma Vanilj tycker det blir lite varmt så hon passar på och hoppa ut och gå ett par rundor. Hon har ju en perfekt barnvakt så varför inte?

Antar det blir en lång natt i natt med. Jag kommer inte kunna sova förrän kattungarna kommit ut.

Är du intresserad av kattungar? Anmäl ditt intresse här

2016-02-17 Dag 66
Nej inga bebisar än. Mazzy sover med sin mamma och sina småsyskon i kattungelådan. Det blir trångt men det struntar hon i. Hon vill ha deras värme och ligger gärna och trycker där. Vanilj är snäll som låter henne hållas och tvättar henne så hon blir lugn.

Nu håller vi tummarna för att Mazzy kommer igång snart för oj så jobbigt det är och vänta och vänta.

Är du intresserad av kattungar? Anmäl ditt intresse här

2016-02-18 Dag 67
Mazzy har legat med sin mamma och småsyskon hela dagen. Jag har haft på känn att det börjar bli dags men väntan har varit låååång. Inför natten ställde jag klockan på varannan timme, precis som jag har gjort de senaste två nätterna. Skillnaden mellan Mazzy och Vanilj är så stor. Vanilj är så duktig och talar om för mig vad som händer. Mazzy är inte riktigt likadan.

Hade ställt klockan på 1, 3, 5 och kl 7. Vaknade kl 1, ingenting. Vaknade kl 2.30 av att Vanilj pratade. Då hade Mazzy fött två små söta i kattungelådan (som redan är trång med en mamma Vanilj och tre småsyskon). Precis när jag ser detta föder Mazzy kattunge nummer 3. Jag flyttar småsyskonen så de slipper ligga bland allt blod.

Vanilj hjälper Mazzy och tvättar henne och gör henne lugn. Jag inser att jag är helt överflödig. De har redan varandra och jag är bara en åskådare som behövs om något går fel. Mazzy tar både nagelsträngen och moderkakorna själv. Jag hinner väga och märka nummer 1 och nummer 2. De är inte så gamla men är torrare än nummer 3 som är fortfarande blöt. När jag har märkt nummer 3 så kommer nummer 4. Alla fyra väger helt ok, Grön 93 gram, Blå 90 gram, Gul 88 gram och Röd 93 gram.

Efter att alla var ute så tog det någon timme innan Mazzy förstod att det är just med dessa bebisar hon ska vara med inte med sin mamma och sina småsyskon. Men nu när klockan är tidigt på morgonen har hon fattat och sover med sina små i en egen bolåda.

Vanilj är verkligen världens bästa mamma och mormor. Nu pysslar hon om sina små, sin dotter Mazzy och hennes små barnbarn. Jag känner mig väldigt lyckligt lottad till att ha en sådan bra mamma-katt. 😀

Så från och med imorgon kan du läsa om Mazzys bebisar i deras egen blogg.

Är du intresserad av kattungar? Anmäl ditt intresse här