Vanilj 2014

Välkommen till världen lilla Mini-Vanilj

Klockan 6.10 den 15 november 2014 födde Vanilj en liten söt kille. Förvärkarna kom redan kvällen innan och Vanilj låg bredvid mig i soffan hela kvällen och natten. När klockan närmade sig kl. 5 så började hon få krystvärkar och vandrade från soffan till sitt lilla rosa hus.

Drygt en timme senare såg Mini-Vanilj Orange dagsljuset för första gången. ( Inte för att han varken ser eller hör något än… det tar allt ett par dagar till.)

Orange som han heter tillfälligt vägde 100 gr kl 10 och kl 14.30 hade han gått upp 10 gr till 110 gr. Eftersom han är ensam om all mat så lär han gå upp rätt mycket i vikt framöver. När jag kände på magen kändes det som det var en till så inte förrän kl 15 kändes på magen tom på bebisar, men full med mjölk.

Själva förlossningen gick jättebra. Vanilj var så duktig så. Hon sa nästan ingenting. Men hon njöt av att jag kliade och klappade henne. Det är inte lätt och veta när de är klara med att föda. Men Vanilj var lugn hela tiden vilket gjorde mig lugn. Jag tog tempen på henne också och hon hade ingen feber vilket gör att inget tyder på någon infektion.

Nu ligger de och myser och har det hur bra som helst.

IMG_9346 IMG_9344 2 IMG_9322 IMG_9316 IMG_9308 IMG_9299 IMG_9295

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.