Vanilj 2016

Fjortonde dagen

Lång dag som äntligen börjar ta slut. Vaknade kl 4 och ser att kattungeboet endast har 3 kattungar! Jag börjar leta och leta. Jag frågar Vanilj som ser så oskyldig ut var hon har gjort av kattungarna men hon nonchalerar mig och går fram och tillbaka över hela huset. Precis som hon spanar in något.

Jag går ner till gästrummet aka kärleksrummet och ser att garderoben står på glänt. Det är vet jag en favoritplats för Mazzy, Vanilj har inte varit där på jättelänge. Jag öppnar och längst upp ligger två små kattungar. Ja, hur har de kommit dit kan man fråga sig?

Jag tar med dem upp till de andra kattungarna och sätter mig i soffan för att vakta på dem. Funderar så klart om Mazzy hade fått för sig att hennes mamma kunde allt dela med sig. Att hon kunde själv ta hand om två kattungar. Men ser då hur Vanilj tar en kattunge och springer iväg som ett skott ner mot gästrummet och garderoben. Jag springer efter – då högt upp i en garderob inte är ett bra ställe för små kattungar. Iallafall inte nu när de har börjat få ögon och är nyfikna på att röra lite på sig.

Jag och Vanilj bråkar hela morgonen – hon tar en kattunge och springer och jag springer efter. Så dagens motion var avklarad redan på morgonen. Efter rådgivning satte jag upp kattungehagen och lade nya fleecfiltar i botten. Lade ner kattungarna och lät Vanilj få komma in. Hon fortsatte till kl 14 och ville flytta kattungarna. Men jag var bestämd. Hon fick gärna hoppa ut och in via taket på kattungehagen men några kattungar fick hon inte ta med sig.

Fick också råd om att hon kanske ville flytta dem för det var för ljust för kattungarna nu när de började öppna ögonen så jag släckte ner runt omkring kattungehagen. Efter det har det varit lugnt. Peppar, peppar. Sedan dess har Vanilj varit lugn och har låtit kattungarna fått vara kvar i kattungehagen. Hon har heller inte sprungit omkring på jakt, utan legat mest hos kattungarna eller varit på toa eller vid matskålen.

Nu är klockan snart 23 och alla ligger med ro i kattungehagen. Hoppas det får vara så… annars får vi lösa det med att flytta in dem i eget rum. Poppy har inte visat något intresse alls och Mazzy bara ligger och sover. Choklad ligger och tittar på kattungarna, men än är de för små för att hon skall riktigt kunna uppskatta dem.
IMG_6071 IMG_6072 IMG_6074 IMG_6076 IMG_6094 IMG_6096 IMG_6102 IMG_6119 IMG_6123

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.