Vanilj 2016

Fyrtiofemte dagen

Igår var ingen vanlig dag. Igår morse vaknade jag av att lilla Plopp började kräkas. Han fick upp kattsand och mjölk och var lite hängig. Inte som han brukar vara, det vill säga full med bus. Han fortsatte och kräkas under förmiddagen och jag började med att ge honom vätska så han inte skulle torka ut.  Jag ringde till veterinären och fick tips om paraffinolja som kan hjälpa till om katten har förstoppning. Viktigt och tänka på är att blanda ut den i mat och att den inte kommer ner i lungorna.

Efter jag hade fått i honom paraffinkolja i majsvällingen spydde han upp en stor hårboll. Men trots detta tyckte jag att han var lite för låg så jag åkte in med alla till Bagarmossen. Jag var lite orolig för att lilla killen skulle bli uttorkad, visste ju inte riktigt hur fort det kunde gå. Såg bara att han gick ner fort i vikt. Efter fyra timmars väntan fick vi äntligen hjälp. Veterinären trodde precis som jag att han hade haft förstoppning men efter en genomgång så kunde hon konstatera att han var mycket bättre. Tur att jag hade vätskat upp honom under dagen. Ändå fick vi vätskeersättning så att han skulle vara fit-for-fight.

När vi kom hem så åt han och studsade och lekte precis som vanligt. Så skönt och se att allt var bra och att han sitt vanliga jag.

IMG_8925 IMG_8929 IMG_8930 IMG_8933 IMG_8938 IMG_8947 IMG_8948 IMG_8949 IMG_8950 IMG_8951

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.