Vanilj 2018

Elfte dagen

Idag har de små fått ett nytt hem. De har fått en större hem i en IKEA-låda. Den rosa puffen började bli för liten och jag tyckte det var dags att byta hem då jag var rädd för att kattungarna skulle ta sig ut ur puffen och ramla ner från sängen. Sedan så har ju flera av kattungarna börjat öppna ögonen och då brukar Vanilj vilja att de ska bo lite mörkare ett par dagar så de hinner vänja sig vid ljuset. Om hon flyttar på kattungarna så är det precis nu.

Så för att förebygga och lösa problemet så flyttade vi dem till ett nytt hem. Först var Vanilj med på allt, men sedan fick hon för sig att sängen kanske inte var så dum ändå. Hon tog en kattunge i munnen och sprang ner med den för trappen och lade den i rosa puffen. Jag sprang efter och tillsammans tog vi upp kattungen till de andra i nya hemmet. Vanilj vill ju vara där jag är. Så jag lovade att när vi ska sova så tar vi med kattungarna och det nya hemmet ner till sovrummet.

Sedan dess har hon låtit kattungarna få vara i nya hemmet. Allt har varit lugnt och kattungarna sover mest hela tiden. Vanilj har varit mycket hos dem men gillar även friheten att få ligga utanför lådan och ”lufta sig”.

Har satt upp en gammal mobil i kattungelådan så jag har koll på dem hela tiden med appen Alfred.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.