Vanilj 2013

Mini-Vaniljerna Dag 1 – 2013

Vanilj har inte riktigt hittat sin mammaroll. Hon får för sig att hon vill lämna kattungarna och tänker inte på att de sitter fast vid hennes bröst när de diar. Hon blir (precis som jag blir av småbarn) stressad när ungarna skriker. Hon biter också kattungarna då hon inte förstår riktigt hur hon skall bära på dem. Detta har gjort att jag har ett jobb 24h7, att hålla koll på henne och att barnen får i sig den mat som de behöver. Eftersom det är första gången för henne så kan det ju ta lite tid, så då får jag rycka in som extra mamma. Choklad har fått komma ut och smyger runt och iaktar. Hon förstår inte riktigt vad som händer men är lugn då hon slipper vara instängd mer. Vanilj accepterar att Choklad är i närheten så nu känns det lugnt att alla kan springa runt fritt, precis som det brukar vara.

Vanilj är duktig på att aktivera så att kattungarna kissar genom att tvätta dem i rumpan. Hon vill inte vara med kattungarna hela tiden så det märks som sagt att hon inte riktigt vet vad hon skall göra.

Än har jag inte bestämt några namn, men tjejen som kom ut först har fått en grönt nagellack på sin högra baktass. Killen har inget märke, han är så mycket större än de andra så det behövs inte. Lilla tjejen som kom sist har fått ett svart nagellack på sin högra baktass. Så än så länge heter den Grön, Vit och Svart.

Grön tappade 1 gr i vikt sedan födseln, Vit ingenting och Svart tappade 5 gr. Att Svart har tappat är inte konstigt, hon är den mest livliga och verkar inte ha så mycket tålamod. Hon vill gärna byta tutte efter ett tag och får då mindre ät-tid än de andra. Fokus idag är att se till att hon får i sig mer mat och inte tappar mer i vikt.

bild (2) bild (3)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.