Vanilj 2013

Mini-Vaniljerna Dag 2 – 2013

Alla kattungarna har gått ner i vikt. Kan bero på att de inte fick äta tillräckligt under natten. Vanilj hade inte ro att dia dem mer än 30 min åt gången.

Ny vikt kl 9.00
Grön 88 gr
Vit 100 gr
Svart 83 gr

Kommer under dagen väga dem flera gånger och se till att de äter mer. Mjölk verkar det finnas. Handlar mer om att få Vanilj att bli lugn och att hon får ro till att dia dem längre tid.
Idag bajsade de små katterna för första gången. Vanilj var duktig att göra dem rent. De började pipa nu vid 10-tiden men Vanilj har börjat mer och mer att acceptera dem. Hon är inte lika stressad länge utan hon ligger och låter dem få dia. Nu har de ätit sedan kl 9 och vi har frid och fröjd i soffan.

Jag kommer att väga dem igen kl 14.00 har de inte gått upp då kommer jag överväga stödmatning. Kattungarna är livliga och helt underbara! De har redan nu massa päls och man kan se deras virvlar. De kommer säkerligen få lång fin päls som deras pappa, Strokkur (IC Birmatstans Strokkur af Island). Killen är än så länge även så cool som sin pappa. Tjejerna verkar utifrån sina beteenden nu vara mer lik sin mamma 😉

20131122-120051.jpg

Klockan är 12 och kattungarna har legat hos Vanilj i tre timmar och snuttat och sovit om varannat. Alla verkar vara tillfreds.

Klockan 13 så fick Vanilj lite rast från alla kattungarna då fick de sova själva i lugn och ro i transportburen. Vanilj passade på att äta, besöka toaletten men gick hela tiden och kollade så ingen av ungarna var vaken. Klockan 14 började de pipa och Vanilj sprang som en pil upp från nedre våningen och lade sig beredd i soffan. Jag lade vägde ungarna igen och lade sedan den i tur och ordning vid Vanilj. Uttrycket att man inte kan lära gamla hundar och sitta, det kanske stämmer, men nog kan jag lära Vanilj vad hon skall göra. Nu vet hon att hon skall lägga sig med brösten upp för att få kattungarna till sig.

Nu väger Grön – 90 +2 gr, Vit 102 + 2 gr, Svart 86 +3 gr sedan i morse. Så det ser bra ut. Fortsätter de så här kommer de gå upp de grammen de tappade igår idag. Nästa invägning blir kl 20.00

[quicktime]http://www.pinkalicious.se/wp-content/uploads/sites/2/2013/11/IMG_3945.mov[/quicktime]

Klockan 20.00 vägde Grön – 92, Vit 102 och Svart 88. Skönt nu är vi på rätt väg igen.

Natten har varit tuff, Vanilj är inte alls sugen på att mata ungarna, hon vill sova i lugn o ro. Jag tvingade henne dia iallafall två gånger första gången blev på 30 minuter och andra gången en timme. Vi får se hur detta påverkar vikten på kattungarna.  Fick lära mig att jag inte skall väcka kattungarna för att de växer när de sover… så nu lägger vi oss…

 

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.