Vanilj 2013

Mini-Vaniljerna Dag 3 – 2013

Idag vaknade vi tidigt. Vi försökte få Vanilj till att dia klockan tre och klockan fem. Klockan tre var hon inte alls sugen så kattungarna fick läggas igen. De somnade direkt så det verkade inte vara några problem. Klockan fem fick de äta lite mer… men sedan har de som sagt sovit.

När jag vägde dem kl 8 var Grön – 89, Vit – 100, Svart – 86, detta tyder på att de inte riktigt får tillräckligt med mat under natten. Det kanske inte gör något om de kompenserar detta under dagen. Vi skall se hur det blir idag med ätandet.

Kattungarna vaknade kl åtta och ville ha mat. Vanilj var inte alls sugen på det och blev stressad och sur. Tur nog är hon inte långsint för redan kl nio var hon redo och ville få kattungarna till sig. Hon jamade och lade sig till rätta i soffan och tittade på mig ” Matte ge mina barn nu!”.

Nu har kattungarna och Vanilj legat i soffan och ätit sedan kl 9 till 12. Kattungarna ligger bra och snuttar och jag hör smaskandet så mat finns fortfarande kvar.

Lilla Svart är som vanligt otålig och vill gärna byta plats efter ett tag. Hennes äldre syskon verkar finna sig i att hon styr och bestämmer trots att hon är minst. Är så kul att iakta dem hur de agerar och hur de gör, bara tre dagar gamla.

20131123-111817.jpgVanilj har fortfarande problem med att mitt i diandet kan hon bara springa iväg och kattungarna hänger i hennes bröst och så ramlar de. Jag känner att hon även är väldigt mammig så jag kan knappt gå på toaletten utan att hon skall följa med mig. Då struntar hon helt i kattungarna. Jag ser dock att hon hela tiden lär sig mer och mer och fler bitar faller på plats och hon börjar inse vad som krävs av henne som mamma.

Lite tålamod så skall detta går bra. Eftersom Vanilj har tendens att lämna dem lite så vilja ha koll på att de väger rätt så jag väger dem tre gånger om dagen. Bara så att jag ser att de får i sig den mat de behöver. Ser jag att detta börjar gå bra så kommer jag så klart succesivt börja väga dem med längre intervaller.

Detta är första natten som Vanilj har sovit nästan hela natten med kattungarna. de har diat till och från och hon börjar mer och mer vilja vara mer med dem än med mig. Positivt med andra ord.

 

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.