Mazarin, Nyheter, Popcorn

Vi har varit hos veterinären

Nu börjar det snart bli dags för kattungar och jag har förberett genom att hälsa på hos veterinären Sofia Hanås med Mazzy och Poppy. Just nu pågår en forskningsstudie gällande hjärta där jag har anmält alla mina birmor och först ut för test är Mazzy. Utmaning för oss innan besöket var att ta ett urinprov som vi skulle ha med oss. I materialet jag fick med så fanns alternativ att ta det på ett fat och sedan med pipett hälla över det rören. Eller låta katten gå på speciell låda med special kattsand.

Jag hade tur att Mazzy gick på toa imorse och att jag märkte det. Snabbt som attan tog jag ett gammalt decilitermått som jag tryckte under Mazzys rumpa. Det gick fort och lätt. Sedan tog jag pipetten och hällde över alla de rören som medföljde.

När vi kom fram till veterinären i Västerås så fick Mazzy och Poppy springa runt och se sig om. Choklad och Vanilj låg kvar i sin bur och sov.

IMG_8049
IMG_8022 IMG_8024 IMG_8031
IMG_8041

Idag när vi kom fick vi först börja med att ta Mazzys blodtryck. Det gick så fint så. Hon var så lugn så. Hon fick ligga i sin bur med en kuff runt hennes svans.

IMG_8037

Efter detta gjorde vi ultraljud på hjärtat och det gick så bra så. Vi fick sedan gå tillbaka till ”vårt” rum och de tog blodprov på Mazzy.

IMG_8061
Bilden är inte riktigt rättvis. Hon sa nästan ingenting och satt helt still. Hon var så duktig så!

Som avslutning för Mazzy så gjorde vi njurscanning och det gick också väldigt bra. Är riktigt stolt över min lilla tjej som klarade av två timmars undersökning utan problem.

Efter Mazzy så fick Poppy ta blodprov för FIV/FELV. Han satt helt still men ylande som en varg som han brukar göra när han inte tycker om det som händer ( som bada eller duscha ). Efter det så gjorde veterinären även en besiktningskontroll med testikelstatus. Gick hur bra som helst.

IMG_8067

IMG_8053Vi kommer åka tillbaka dit och göra Poppy i december då han är ett år. Nästa år kommer Vanilj dit och gör alla tester också. Vi känner oss väldigt privilegierade att få delta i denna studie.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.