Vanilj 2016

Tredje dagen

IMG_5317

Tänk att man alltid lär sig nya saker. Så är det och ha katt och vara uppfödare. Dagen efter Vanilj fick kattungarna så blödde hon lite i rumpan. Det var ljusrött och inte alls mycket. De luktade inte heller konstigt. Hon var vid gott humör men för att vara på säkra sidan så ringde jag Bagarmossens djursjukhus och de tyckte precis som jag att om hon inte blev sämre så behövde jag inte oroa mig. Jag tänkte att det kanske inte är så konstigt då hon fick fem kattungar.

Igårkväll så hände det igen. Min granne som har hund berättade att hennes hund hade blött lite också ett par dagar efter förlossning och det var inte alls konstigt. Men frågan kvarstod ifall detta vara likadant på katter. De första två kattungarna kom ju väldigt fort så frågan var ju ifall hon möjligtvis hade spruckit inuti. Så jag försökte ringa igen till Bagarmossen men kom inte fram.

Då kom jag på att Agria ( som jag har som försäkringsbolag ) har ju en jättebra tjänst med telefon-veterinär. Provade och ringa dit och de hade inte någon veterinär som de kunde koppla till men jag kunde lämna mitt mobilnummer. Tio minuter senare ringer en jättetrevlig veterinär upp och bekräftar det som jag själv misstänkte att visst kunde detta även ske med katter.
Hon menade att så länge Vanilj inte har feber eller illaluktande flytningar så kan jag vara lugn. Att det kan komma lite blod nu några dagar efteråt kan vara precis så som vi misstänkte att hon har spruckit då de första två kom så snabbt.

Då går ju såret upp varje gång hon går på toaletten och bajsar. Får väl hjälpa henne så hon är ren och fin i baken bara ett par dagar så kommer detta läka av sig själv och allt kommer blir frid och fröjd. Hade som sagt inte hört talas om detta innan så jag tänkte att detta kan vara bra och skriva om ifall detta händer andra som får kattungar.

Meningen med dessa blogginlägg är främst för att jag skall komma ihåg vad som händer varje dag. Är så lätt och glömma bort när man bara har en till två kullar om året. Ingen kull är ju lik den andra. Alla kattungar är nya individer. Till detta så är jag ju rätt ny som uppfödare så det gäller och lära sig. Och jag delar gärna med mig av mina erfarenheter med andra.

Agria Veterinär
Telefonnummer: 0900-100 51 61

Tjänsten är gratis för alla Agriakunder. Övriga betalar 250 kronor. Operatörens normala samtalsavgifter tillkommer.

Öppettid vardagar 16.00-24.00
Öppettid helger 07.00-24.00

Läs mer hos Agria

IMG_5283

IMG_5275

2 reaktioner på ”Tredje dagen

    1. @Cassandra Hedvin Just nu har jag en stor transportbur köpt på Rusta och kommer ha dem där en vecka, sedan flyttas de till en bolåda som jag har byggt. 🙂 Transportburen är så bra ifall man måste åka snabbt in till djursjukhuset med alla. Använder den även när vi skall o vaccineras med kattungarna.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.