Mazarin 2016

Andra dagen

Mazzy har varit lite konstig under dagen. Hon har försökt boa och ville bestämt sitta och låta ungarna dia. Kattungarna har gått ner så de fick 0,5 ml KMR på morgonen. Försökte sedan få varje kattunge att tutta. De började tutta lite grann men jag tyckte fortfarande inte att Mazzy hade kommit till ro. Gick på en promenad och när jag kom hem så hade hon vatten som kom ut från rumpan. Tänkte att det var säkert gammalt fostervatten som kom ut. De luktade inte illa och Mazzy var som vanligt, hon var alltså inte hängig eller så.

Men hon ville fortfarande helst sitta. Har fått många bra råd och det som var logiskt då var att hon hade sammandragningar (livmodern) och att det var behagligare och sitta då än att ligga. Senare på kvällen när jag sitter i soffan och har intagit fredagsmys-position med fem kattungar i knät, ser jag på övervakningskameran att Mazzy får värkar. Tror inte det är sant och rusar ner till sovrummet. Mycket riktigt Mazzy har ett par mörkblå tassar som sticker ut ur hennes rumpa. Inser att ungen är död. Men att Mazzy måste föda ut den. Ringer min underbara granne (hunduppfödare) att komma och vara med.

Sedan sitter vi med Mazzy. Jag håller i benen så att de inte åker in igen efter krystvärkarna. Efter en halvtimme är ungen ute och den ser fullt utvecklad ut men är mörkblå så det syns att den inte levde. Detta kan vara en förklaring till varför inte mjölken har börja rinna till ordentligt samt varför hon har försökt boa, hon var inte klar. Min snälla granne tog den döda kattungen så jag inte behöver tänka på det. Det är jag väldigt tacksam för.

Nu får jag hålla koll på Mazzy och kattungarna under natten så att allt fortsätter som det ska. Nu hoppas jag hon kan börja fokusera på att vara mamma. Jag gav kattungarna 0,5 ml KMR på kvällen uppdelat i två omgångar. Hoppas på att mjölken kommer snart.

IMG_0745 IMG_0741 IMG_0736

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.