Mazarin 2016

Första dagen

Ett dygn har gått och Mazzys tre små sötnosar har fått varit tillsammans med sin mamma ensamma i sovrummet. Detta för att de inte skall bli störda av de andra katterna. Eftersom detta är Mazzys första kull så känns det viktigt att hon vara ifred från framför allt Poppy och sina små halvsyskon. Mazzy har inte lämnat sina kattungar men hon förstår inte att hon måste ligga ner hela tiden så kattungarna kan dia. Hon sitter gärna. Antagligen har hon lite feber och tycker det är varmt. Men kattungarna få ju inte chansen och äta på samma sätt. På morgonen hade de gått ner nästan 10% av sin födelsevikt så nu blir det att ge lite ersättning under dagen. Inte så de skall bli mätta utan mer så de får kraft och ork till att börja tutta ordentligt.

En annan sak som jag inte riktigt är säker på är hur Mazzy har det med mjölk än. Men det får dagen börja utvisa. När kattungarna piper tittar Mazzy på dem och så börjar hon tvätta dem. Det kan hon! Det har hon också övat på massor som storasyster. Men vi får se när poletten om att de kanske är hungriga trillar ner 😉

Jag låter henne vara i bolådan sitter och jobbar i sängen precis bredvid men låter henne vara helt ifred med sina kattungar. Vill bara försäkra mig om att hon har det bra och att kattungarna har det bra nu de första dygnen.

IMG_0710 IMG_0721

2 reaktioner på ”Första dagen

  1. Grattis till de små söta kattungarna.

    Hälsningar från
    Eva, Tiss ( som är här på besök) och Tass

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.