Vanilj 2018

Andra dagen

Natten har gått bra kattungarna har snusat hos sin mamma i kattungelådan. Vanilj har varit duktig och varit med dem nästan hela tiden. Hon är instängd med dem i sovrummet så länge hon har sina stygn på magen. Vill hålla henne i lugn och ro och inte bland de andra stora katterna.

Kattungarna har gått ner lite över natten så det verkar som om mjölken inte riktigt har kommit till. Lilla Grön ville imorse inte alls ta tutten så han fick lite (0,25 ml) KMR ersättning sedan så tvingade jag honom att ta en tutte… och då gick det bra. Han precis som sina syskon tuttar på men än som sagt har inte mjölken riktigt släppt till så jag ger dem lite ersättning så de inte går ner för mycket över natten.

Det kan vara så första dygnet att en kattunge kan dippa 10% av sin vikt, men sedan så ska det vänta och gå upp igen. Men det är bara och väga och stötta där det går och behövs.

Jag ska försöka ta kort på kattungarna en gång i veckan med min ”riktiga” kamera. Det är så roligt men tyvärr så tar det ju lite tid så en gång i veckan blir perfekt. Så har jag gjort även gjort med en del av de andra kullarna. Så får det bli mobilkamera de övriga dagarna.

Jag tycker ju att kattungar är söta även som nyfödda. De ser så näpna ut. Så oskyldiga på något sätt. Det ska bli roligt och se om det jag tror om kattungarna nu kommer vara likadant när de blir större. Gul och Lila är två killar som verkligen är på. De går fram som små bulldozers för att få rätt tutte. Lilla Grön är mer försiktig men har börjat minsann säga ifrån om alla knuffar på honom hela tiden. Han gör än så länge ingenting åt det mer än säger ifrån, men det är ju en bra början. Rosa hon försöker minsann vara en tuff liten tjej…. så ja, det ska bli spännande och se om det kommer vara likadant om ett par veckor när det kommer springa omkring här i huset.

Grön

Gul

Lila

Rosa

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.