Holly 2021, Kattungar

Andra dagen

Jag har aldrig haft en kull som har födds med så bra vikter och som konstant har ätit första dygnet. Holly verkar vara nöjd och tillfreds med att tillhandahålla med mjölkbaren och de små är rofyllda. Alla tre är helt olika. Blå han är lugn, harmonisk och vill gärna pussas. Lilla Gul han pratar mer än gärna hela tiden och han är den som är otålig och som vill byta tutte efter en stund. Lilla Grön han är mer som Blå men han är lite loj, han relaxar och njuter mer av tillvaron. Han säger inte så mycket alls. Tror fortfarande att det är tre killar och två av dem är mörkare (Blå och Gul) än Grön. Så det kanske är två Blå och en Blåtabby/Lila.

Skönt är att de är jämnstora och att de alla verkar få mat och att Holly har så det räcker. Just nu är hon instängd i sovrummet med de små och så kommer det vara ett par veckor framöver. Hennes jobb är att vara mamma, ingenting annat. De andra katterna har resten av huset och jag försöker vara med alla, både på övervåningen och i sovrummet.

Kattungar är verkligen roligt. Jag kan sitta och titta på dem i flera minuter och bara njuta. Nu hoppas vi allt går väl. Jag brukar inte slappna av förrän kattungarna är ett par veckor. Allt kan fortfarande hända. Men som sagt alla tre ser friska ut och de äter som bara den. Jag har bara vägt dessa en gång per dag. Jag kan nästa se hur de får i sig mat och hör när de smaskar. Jag vill inte störa dem mer än jag måste.

Stora frågan är om de kommer öppna ögonen fortare nu när de är så stora? Om utvecklingen går lite fortare? Ja det är bara vänta och se. För mig som uppfödare är det ett privilegium att få vara med från början. Följa deras utveckling och se hur de blir som vuxna individer.

Lilla Gul är så nyfiken, han tittar gärna upp och undrar vad som finns utanför boet

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.