Tips

Hur slipper du stora tovor?

Har du också problem med din katts päls och med stora tovor som du tvingas klippa bort? Jag är så klart inget undantag. Har man katter med lång päls så är det ju en självklarhet att du måste borsta igenom dem regelbundet. Men har du rätt redskap? Ibland känns det som om du borstar och borstar men inget händer. Katterna bara fäller och fäller… och tovorna finns där ändå.

Det är tur att det finns kloka och generösa uppfödarkollegor som är villiga och delge sina bästa tips. Eivor Bertilsson, SE*Sagotrollas är en sådan person. Hon rekommenderade denna fantastiska underullskarda och jag måste erkänna att den är helt magisk! Du behöver bara dra kardan över katten ett par gånger så inser du att den får med sig allt underhår och det lossnar hur mycket som helst! Men på katten syns det ingenting.

Jag använder den på alla mina katter ett par gånger i veckan. Poppy och Choklad har mer päls så de borstar jag varannan dag. Sedan jag började med denna så har jag mina katter inte haft några tovor alls. Jag vågar inte rekommendera någon annan karda, för det har jag inte provat men just denna från 4Dogs är värd varenda krona!

Hoppas detta tips kan hjälpa någon annan som har problem med tovor!

 

 

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.