Holly, Vår vardag

Även små katter kan få problem

Min lilla Holly börjar känna sig hemma här och har med det även försökt säga ifrån. För att göra en lång historia kort så har både Vanilj och Mazzy haft problem med en ny familjemedlem. Speciellt med en liten hona som löper. Nu är mina stora tjejer kastrerade men det är ju drygt en vecka sedan så än har inte alla hormorner kommit på plats. Det kommer ta sin lilla tid innan alla hittar sina nya roller.

En annan sak som jag märkte idag var att Holly har tappat en tand. Det är lite rött runtomkring så jag ringde till FirstVet och fick råd om Hexarinse som man kan dutta på för att undvika inflammation. Jag tror att hon har tappat tanden igår eller idag så jag avvaktar någon dag och ser hur det kommer se ut. På andra sidan kan man se hur den nya tanden har växt upp precis bredvid en gammal mjölktand. Ska bli spännande och se om den också försvinner här inom kort. Har jag otur kommer vi få operera bort den. Vill ju inte att Holly ska få bett-problem framöver.

Tur nog att jag har en bra försäkring som hjälper till om det skulle behövas.

2 reaktioner på ”Även små katter kan få problem

  1. Oj gammal tråd men ja frågar ändå:) söt katt föressten..
    Min katt tappa två tänder igår samma,som din. Vilka ska de tappa?? Alltså läser man på nätet är de många? Men står inte vilka. Blir knasig på detta

    1. @Mj om jag har förstått det rätt tappar de större tänderna oftast så sväljer de dem och de kommer ut bakvägen så att säga. Viktigt är att hålla koll så de inte blir några infektioner. När de tappar tänder så kan det vara så att de luktar lite illa ur munnen. Men det går sedan bort när de har tappat klart.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.