Popcorn

Så viktigt med en bra försäkring

Vad var det som hände?

Poppy (Popcorn) är den dyraste katt jag har ägt. Nu pratar jag endast om de kostnader som varit i samband med alla hans operationer. Tack och lov för att jag har haft honom försäkrad. Att jag har kunnat få den hjälp som Poppy har behövt och att pengarna inte styrde hans öde – ifall han skulle få överleva eller inte.

2016 genomgick han tre stora operationer på fem dagar. Han var i väldigt dåligt skick och det var nära att han inte skulle överleva. Han vägde inte mer än 2,3 kg när han väl kom hem, han var så ynklig och endast skinn och ben. Men han har bevisat att han är min starka kille och har kämpat sig tillbaka.

I år 2019 fick jag åka in med Poppy igen, denna gång var han i mycket bättre skick och det krävdes endast en operation för att ”bygga om” urinröret. Men även här blev det en hel del kostnader.

2011 när jag köpte Choklad och Vanilj skaffade jag dem varsin försäkring. Jag tycker att alla katter förtjänar en egen försäkring, då kostnaderna kan verkligen springa iväg om ens katt blir riktigt dålig. Pengarna ska inte vara ett hinder för ifall katten ska kunna få vård eller inte.

Idag är jag så tacksam över att jag har haft en bra försäkring genom alla år. Det gör att jag känner lite trygghet när någon av mina katter visar tecken på att de inte mår bra. När Poppy blev sjuk 2016 hade jag högsta beloppet på 50 000 kr, men som ni förstår så räckte inte det. Vi slog i taket med Poppys operationer så när det gick och ändra så höjde jag gränsen på alla mina katter förutom Choklad. Alla mina andra har ju gått i avel/går i avel så därav har jag dem försäkrade för 120 000 kr. Jag vill gärna har hängslen, livrem, livboj, ja ni förstår. Jag vill känna mig trygg.

Är det värt och betala så mycket för en katt?

Ja, jag tycker det. För mig är mina katter en del av min familj. De är det mest värdefulla jag har så självklart är jag noggrann med att det är försäkrade så jag kan ta hand om dem på bästa sätt. I dagsläget är det bara Choklad och Mazzy som aldrig har behövt nyttja sin försäkring. Men man kan aldrig riktigt veta när olyckan är framme.

Nedan ser ni kostnaderna för vad Poppys två omgångar har kostat mig. Jag tänkte att detta kan vara intressant för er att veta ifall ni tvivlar på ifall ni behöver en försäkring eller inte.

Kontantfaktura 2016

Behandling Pris
Röntgen/EKG 4287,50
Labratorieundersökning (intern) 11547,61
Labratorieundersökning (extern) 1060
Ultraljudsundersökning 2780
Narkos/sedering 8150
Undersökning/behandling 2725
Operation 21440
Medicin 0
Stationärvård 9455
Polavgift Jour/Akut 1155
Förbrukningsmaterial 0
Direktregleringsavgift 170
Summa ink moms 62770
Försäkringsbolag ersättning 50000

 

Kontantfaktura 2019

Behandling Pris
Labratorieundersökning (intern) 4272,99
Narkos/sedering 6837,50
Undersökning/behandling 2142,50
Operation 7477,50
Medicin 1195
Stationärvård 10840
Polavgift Jour/akut 1955
Förbrukningsmaterial 260
Försäljning/Diet/Foder 315
Direktregleringsavgift 180
Summa ink moms 35475
Försäkringsbolag ersättning 28363

 

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.