Holly 2022, Kattungar

Åttonde dagen

Idag har jag börjat dagen med att få världens utskällning av mamma Holly. Jag tyckte jag gjorde rätt, men njae det tyckte nog inte Holly. Jag såg som sagt en liten glipa på en av kattungarna och då tänkte jag att nu är det väl dags och flytta dem till ett lite mer mörkare ställe så ögon och öron skyddas lite ett par dagar. Mammakatt brukar annars börja flytta på kattungarna när det är dags och det ville jag ju som sagt hjälpa till mig. Jag har flyttade alltså hela kattungeboet från min säng till sturdin som stod bredvid sängen. Där har jag tänkt att de kan vara någon vecka till iallafall.

Mammakatt kan hoppa in och ut som hon vill men kattungarna kan också klättra sig ut lite ur boet och röra sig lite mer. När de börjar röra på sig mer kommer de få flytta in i kattrummet men det är ett tag kvar tills dess. När väl Holly lugnat ner sig och slutade och flytta på kattungarna från boet till sängen så blev vi överens. Nu trivs hon och kattungarna bra på golvet och hon verkar inse att detta kanske inte var så dumt iallafall.

Kattungarna är duktiga på och äta och de sover en hel del. Jag försöker som sagt låta dem vara ifred så mycket som möjligt. Jag väger dem på kvällen runt 20-tiden och hälsar på dem någon gång under dagen annars får de vara ensamma med mammakatt. Jag har en kamera inne i kattungeboet och en i sovrummet så jag har fullkoll på vad som händer… och som sagt än så länge är det väldigt lugnt.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.