Cookie, Popcorn, Utställning

Utställning i Uppsala

Söndagen den 17 juli var det äntligen dags för kattutställning. För oss har det nästan varit tre år sedan sist då Poppy fick opereras för hans urinrör hade gått sönder. Eftersom de hade rakat honom så fick han mörka fläckar i sin päls så det var bara och vänta. Sedan kom det som vi alla vet en pandemi. Men nu är vi äntligen på plats! Poppy har ett CAP-certifikat kvar för att uppnå titeln Supreme Premier, som är den högsta titeln. Cookie är precis fyra månader så hon fick följa med och öva.

När vi kom på plats så började Cookie med att spilla ut allt vatten i buren och lyckades få hela sig själv blöt. Var bara till och försöka torka henne så bra som möjligt. Sedan var hon kissnödig och kissade så tassarna blev fulla med kattsand. Inte lång tid efter det så var det dags och bajsa och kliva i det.. så nu var det snabbtvätt som gällde. Klart jag blev stressad men Cookie tog det med ro.

Men Cookie var strålande och hon fick bästa betyg, EX 1 och blev även nominerad till panelen. Domaren, Sebastian Pruchniak älskade hennes uttryck och hennes ögonfärg.

Sedan var det då dags för min älskade Poppy. Han var inte sig själv, han var så stressad och började fräsa och ville inte bli fixad eller träffa någon domare. Men trots allt så fick han sitt sista certifikat och han lyckades även bli nominerad trots att han såg ut som bara den och hade ett humör utan dess like. Jag hade även samma domare på Poppy som senior och efter att ha varit uppe där så bestämde jag mig för att dra Poppy från panelen då han inte var i form. Att vara på kattutställning ska vara ku

Foto: Maria Axelsson
Foto: Maria Axelsson

Men vi är nöjda det vi kom för var en titel och det fick vi!


Vi  firade med lita skumpa och katterna firade med att sova i sina puffar.
Cookie var sedan uppe i panelen och var så duktig så. Känns så skönt att se att hon fungerar så bra med andra människor.

NU tar vi nya tag och längtar efter nästa utställning.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.